Mit søde univers

Da jeg er den første konditor på søren k, har jeg haft det privilegium at være med til at starte et helt nyt konditori op fra bunden. Jeg har haft en unik mulighed for at sætte mit eget præg på tingene. Endvidere har det haft den klare fordel, at jeg kunne vælge alle de gode ting til og alle de dårlige ting fra.

Gennem mine tidligere ansættelser, herunder min læretid i et økologisk bageri, blev så godt som alt blev lavet fra bunden, har jeg  forstået værdien af det gode håndværk. Derfor er færdigblandinger i form af ”kagemix” og lignende efter min opfattelse heller ikke noget, der hører til i et konditori.  

Jeg syntes, at det var mærkeligt, jeg i min uddannelse som konditor, skulle røre poser med ”kagemix” sammen. 

Jeg var vant til den naturlige kage, og kunne hurtigt smage forskellen. Det var en flad fornemmelse af kager der ikke smagte af noget. 

Prøv at spise en købekage med lukkede øjne, og du vil hurtigt blive skuffet. Jeg vil derimod ikke gå på kompromis med kvaliteten, så de kager jeg laver, skal smage af noget, ikke kun være en blanding af sukker, luft og E-numre.

Får man et stykke af en kage, der er lavet af gode råvarer, er man blevet tilfredsstillet, hvorimod man med kager, der er lavet af færdigblandinger, kan blive ved med at fylde sig. 

Stort set alle kager er med rigtig smør, da dette giver en bedre smag og en mere sprød kage. Andre indeholder derimod lidt olie, da det er med til at gøre kagen mere saftig. Kærnemælk og mælk er også meget velkommen, igen for at tilføre kagen fugtighed.   

Jeg bruger altid ægte chokolade med et højere kakaoindhold, i stedet for chokolade der smager af plastik og ikke smelter på tungen. 

Mit mål er at lave sødt som man husker.  -  ”Uhmm… det er sådan en kage skal smage”, det er det jeg går efter.

Natascha Christensen
Konditor